15.7.11

Dual Core

Evlilik, alışverişte verilmiş acele bir karardan başka bir şey değildir. Dalgalı ruh halinizi yatıştırmak, beyninizin analitik kısmını iç kulağınızdan doğru sarkıtmak için, kendinize verdiğinizi sandığınız bir ödüldür. Yarattığı mutluluğun ömrü, doğum günü hediyeleriyle yarışır. Akşamdan kalma halinizle yolda yandan giden araca baktığınızda ise "Gerçekten ihtiyacım mı vardı?" dersiniz. Biblolarınızı kaldıracak yeni raflar gereklidir. Ya da tamamen kurtulmak.

Aşkın varlığına dair sorgularınızı sonlandırmak için, teenage grupların fikirlerine de ihtiyacınız yoktur. Kadınlara özgü 'sen beni sevmiyoson'  paranoyası, bu ikilemden gelir. Kadın, aşkın varlığına, barbie-kenlerini çiftleştirirken ikna edilmiştir. Bilinçaltı sınırlarının dışında ya da en azından 'aşığım' dediği kişide aşkı görememenin, çocukluk inançları ile yarattığı ikilem, ucunu paranoyaya profesyonelce bağlar.

Kadını vuran ikinci şaşkınlık, aşkın dual olabileceğidir. İnsana gizli kimlik bulundurma hissi yaşatır. Bilinçaltından beslenen 'çocukluk aşkı' fenomeni, kırılıma uğrar, gerçekliğine darbe yer bu fazda.

Kadın için paranoyanın sonu, aşkı kendisinde de görememektir. Paranoyanın kayboluşunu köylülere eğlenceleri başlatacak denli şenlikli kutlayan erkek, sıradaki darbenin kurbanıdır.

Paranoyasız kadın, aşık olunacak kadındır.