14.7.11

Benim Küçük Babanelerim

Kadın programlarına kadrolu çıkan alternatif tıp tiplerinin, konuşurken bir amacı vardır. Babanenizin ilk ve tek hıçkırığınıza donma belirtisi muamelesi yapmasının bir amacı vardır. Annenizin çöken göz altlarınıza karşılık karışık çay kombinasyonları önermesinin de bir amacı vardır. Onlar bunu hizmet olarak yapar. Bunu görev sayarlar. Yapmazlarsa prim alamamış mağaza çalışanına dönecekmiş gibi hissederler.

Ama sen bunu kendi kendine yaparsan bir, otuzbeşinden önce çevrene böyle bir vizyonla yaklaşırsan iki, bir gün kendini sevgilinle herhangi bir bitkiden bahsederken bulursan üç. Sen ölmüşsündür. Ya da alt başlıkta babane olmak için çok gecikmişsindir. Ruhun senden önce atlamıştır naftalin kokulu düşüncelere.

Çünkü düşünülenin aksine ölürken ruh ayaktan değil dilden çıkar. Yaşlı ruhundan çıkan kelimelerin, mezar taşına sanal ortamda yazılmaya başlanmış ölüm günlüğündür.

Ruhunu sömürüp seni dönüştürdüğü babaneyi, ancak evlilik-çocuk anlarında yadırgıyorsa bir şeyler terstir. İçinde birşeylerin acilen bir adaçayına ihtiyacı vardır belki. Dur şimdi sus.

Dizim kaçacak.